ΔΡΑΚΟΙ ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!;!!
Η δρακολογία είναι επιστήμη του δρακολόγου που μελετά όσα αφορούν τους δράκους. Οι δράκοι προέρχονται από αρχαιοτάτους χρόνους και ακόμα πιο πίσω. Οι δράκοι έχουν απασχολήσει τον άνθρωπο από την προϊστορική εποχή, όμως για κάποιον περίεργο λόγο, είναι από τα πλάσματα που γνωρίζουμε λιγότερο. Είναι μαγικά πλάσματα που μέχρι και σήμερα θεωρούνται εξαφανισμένα για πάνω από 150 χρόνια.
Το μόνο που είχε απομείνει ήταν σκελετικά υπολείμματα και αυγά δράκων που είχαν μετατραπεί σε πέτρα. Όταν γεννιούνται έχουνε το μέγεθος μιας γάτας αλλά το μέγεθος τους σαν ενήλικοι αναλόγως το είδος του δράκου φτάνει στα 15 μέτρα μήκος περίπου και από 6 έως 8 μέτρα ύψος κάτι που τα κάνει ικανά να καταπιούν εάν μαμούθ. Οι δράκοι με τους ανθρώπους που τα ανατρέφουν δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο νοημοσύνης και μπορούν άνετα να εκπαιδευτούν για να λαμβάνουν εντολές….Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί οι δράκοι να έχουν τέσσερα πόδια και δυο φτέρες , γιατί κανένα σπονδυλωτό δεν έχει πάνω από τέσσερείς αποφύσεις ο τρόπος που εξελίχθηκαν οι πτέρυγες ενός τετράποδου δράκου αποδεικνύει τη θεωρία του Δαρβίνου, ότι τα ζώα εξελίσσονται μέσα από συμπωματικές γενετικές μεταλλάξεις. Οι φλόγες που βγάζουν οι δράκοι πιστεύανε ότι είναι αποτέλεσμα μεθανίου που παράγεται στο στομάχι τους ,στην πραγματικότητα αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο οφείλεται σε πολύπλοκα ιοβόλα όργανα τα οποία εξελίχθηκαν ταυτόχρονα με το κεφάλι και τα μυτερά δόντια του δράκου.
Ας μιλήσουμε λίγο για τους δράκους του κόσμου.
Δράκοι υπάρχουν σε όλα τα μέρη του κόσμου, αυτός ο χάρτης δείχνει τις κύριες τοποθεσίες όπου ζούσαν τα πρώτα είδη.
Θαλάσσιος όφις είτε είναι παραλλαγή του λεβιάθαν είτε του γιγάντιου καλαμαριού χαρακτηρίζεται Δράκος των θαλασσών ,ωστόσο αυτά τα πλάσματα μπορεί να εξελίχθηκαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι οι πραγματικοί Δράκοι. Οι ναυτικοί χάρτες του ΟΛΑΟΥΣ ΜΑΓΝΟΥΣ θεωρούνται οι καλύτεροι για όποιον ήθελε να εντοπίσει θαλάσσιους οδούς όπου παραμόνευαν οι Δράκοι περιμένοντας τη λεία που θα τους έφερναν τα άγρια κύματα.
ΔΡΑΚΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
Κάθε χρόνο μεταναστεύουν από την Αρκτική στην Ανταρτική πετώντας χιλιάδες μίλια, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος του έτους αναζητώντας τροφή στα χειμερινά κλήματα.
Φωλιά ,σπηλιά να βλέπει στην θάλασσα φτιαγμένη σε παγετώνα. Διαστάσεις ,ενήλικας Μήκος 11 έως 13 μέτρα ,ύψος 4 έως 5 μέτρα χρώμα ολόλευκο, λευκό με ροζ ή γαλάζια απόχρωση, τροφή γιγάντια καλαμάρια πολικές αρκούδες, όρκες, φώκιες, οδοβαίνοι, κ.τ.λ.
ΔΡΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ
Συχνάζει σε υγρές τοποθεσίες όπου υπάρχει τροφή, μοιάζει με ερπετό έχει υποτυπώδης πτέρυγες και δεν μπορεί να πετάξει.
Φωλιά, πηγάδι ή λίμνες διαστάσεις ενήλικας μήκος έως 10 μέτρα ύψος 1 με 2 μέτρα, χρώμα καφετί ,άτονο κόκκινο, πρασινομπλέ. Τρόπος επίθεσης δηλητηριώδης δάγκωμα ,σύσφιξη. Τροφή, κουνέλια, ελάφια, ζώα εκτροφείου.
ΘΙΒΙΕΤΙΑΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ
Το οικοσύστημα του δράκου του Θιβέτ βρίσκεται στις κορυφές των Ιμαλαίων σε μεγάλα υψόμετρα που χαρακτηρίζονται από άγρια τοπία με διάσπαρτα μοναστήρια. Οι μοναχοί ορίζουν ανάμεσα τους τον ΑΦΕΝΤΗ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ που αναλαμβάνει να διατηρεί καλές σχέσεις με τον δράκο της περιοχής. Ποιο λεπτός και ποιο κόκκινος από τον ασιατικό ΛΟΥΝΓΚ, ο θιβετιανός δράκος λατρεύει τα μεγάλα υψόμετρα. Βασικό θήραμα τα Γιέτι των Ιμαλαίων. Φωλιά στα βουνά το καλοκαίρι και σε κάποιο σπήλαιο τον χειμώνα για να προστατεύεται από το κρύο. Διαστάσεις ενήλικας μήκος έως 13 μετρά και ύψος 3 έως 4 μέτρα, Χρώμα ,σχεδόν πάντα κόκκινο. Επίθεση δάγκωμα σύσφιξη. Τροφή μεγάλοι ορεινοί πίθηκοι, Γιέτι, μερικές φορές γιάκ.
ΜΑΡΣΙΠΟΦΟΡΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΚΑΤΟΥΜΠΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΡΗ
Τα γαλάζια όρη ονομάζονται έτσι λόγο μιας απόκοσμης γαλάζιας ομίχλης που πλημυρίζει το τοπίο κατά την δύση. Κάποτε πίστευαν ότι αυτό το φαινόμενο οφειλόταν σε αχνούς που ανέδιδαν οι ευκάλυπτοι. Σήμερα ξέρουμε ότι πρόκειται για καπνό που βγάζουν οι μαρσιποφόροι δράκοι της περιοχής. Βγάζουν γαλάζιους καπνούς και συχνά βάζει φωτιά σε θάμνους για να πιάσει τα θηράματα .Φωλιά βραχώδες σπηλιές στα δάση των ευκάλυπτων στα Γαλάζια όρη. Διαστάσεις ενήλικας μήκος έως 8 μέτρα ,ύψος 4,5 έως 5,5 μέτρα. Χρώμα πράσινο ή γαλαζωπό. Επίθεση φλόγες, κλοτσιές, γρονθοκοπήματα. Τροφή μεγάλα μαρσιποφόρα .Όταν μεγαλώνει τα μικρά του αναζητούν μικρότερα θηράματα.
Υπάρχουν πολλά είδη δράκων εγώ σας ανάφερα κάποια από όλα αυτά αναλυτικά .Ενημερωτικά είναι και οι εξής. Αμφιθήριο του Μεξικού, Ευρωπαϊκός δράκος, Ασιατικός Λουνγκ, Γεόσαυρος δράκος, Ιπτάμενος δράκος, Αμφιθήριο της Αμερικής ,κ.τ.λ.
Τα περισσότερα είδη δράκων μοιάζουν με ερπετά και έχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά τους π.χ. γεννούν αυγά και φροντίζουν τα μικρά τους. Το περίεργο με τους δράκους είναι ότι μιλούν όπως οι άνθρωποι. Ωστόσο αυτή την ικανότητα δεν την αποκτούν όλοι οι δράκοι αλλά μάλλον μόνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία οι ποιο έμπειροι και όσοι συνδεθούν με έναν ιδιαίτερο σύνδεσμο με κάποιον άνθρωπο.
Αυτή η ικανότητα των δράκων παραμένει ανεξήγητη, είναι τα μόνα πλάσματα εκτός από τον άνθρωπο που μιλούν και όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις γράφουν. Έχουν βρεθεί αποσπάσματα γρίφων σε πολλά μέρη .Κάποια από αυτά είναι ,στο Ντάινας Έμρυς στην Ουαλία πάνω σε μια λίθινη πλάκα, στο Λάμπον Χολ στην Αγγλία σε ξύλο βελανιδιάς, στο νησί Όακ στη Νέα Σκοτία σε λίθινη πλάκα, στους πρόποδες του Θρι Σίστερς στην Αυστραλία λαξευμένος σε βράχο και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.
Η αγάπη τους για τα πολύτιμα αντικείμενα και ιδιαίτερα για τους πολύτιμους λίθους έκρυβε ένα μυστικό .Οι δράκοι είχαν μια Αχίλλειο πτέρνα …αυτή ήταν η κοιλιά τους .Ήταν το πιο μαλακό σημείο επάνω τους και πολύ ευάλωτο ώστε α μπορέσουνε να τραυματιστούν θανάσιμα σε οποιαδήποτε μάχη. Τους πολύτιμους λίθους τους μετέφεραν στην φωλιά τους ξαπλώνοντας επάνω τους εκείνοι κολλούσαν στην περιοχή της κοιλιάς και τους πρόσφεραν ένα είδος πανοπλίας που τους προστάτευε….όσοι το έκαναν αυτό έζησαν αρκετά χρόνια και επιβίωσαν από πολλές μάχες .Αγαπημένοι τους πολύτιμοι λίθοι ήταν το ρουμπίνι, το σμαράγδι, ο αμέθυστος και το διαμάντι.
ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΔΡΑΚΟΛΟΓΟΙ
Μέρλιν 5ος αιώνας μ.Χ.
Ο Μέρλιν θεωρείται πατέρας της δυτικής δρακολογίας. Σύμφωνα με το Νένιους ιστορικός του 9ου αιώνα όταν ο βασιλιάς Βόρτιγκερν κατέφυγε στην βόρεια Ουαλία προσπάθησε να χτίσει ένα φρούριο στο Ντάινα Έμρυς. Όμως αμέσως όταν ύψωνε τα τείχη αυτά γκρεμίζονταν. Ο Μέρλιν εξήγησε ότι 2 αντίπαλοι δράκοι ένας κόκκινος Ουαλός και ένας λευκός Σάξονας είχαν φυλακιστεί σε ένα σπήλαιο κάτω από το φρούριο πριν πολλά χρόνια .Ο Μέρλιν απελευθέρωσε τους δράκους ,οι οποίοι πάλεψαν ώσπου ο κόκκινος νίκησε τον λευκό. Ο Βόρτιγκερν το θεώρησε οιωνό ότι θα νικούσε και εκείνος τους Σάξωνες όπως και έγινε.
Έντουαρντ Τόπσελ 17ος αιώνας μ.Χ.
Ο Τόπσελ ένας από τους πρώτους Άγγλους φυσιοδίφες έγραψαν το 1607 την Ιστορία των τετράποδων θηρίων όπου περιέλαβε κι ένα λεπτομερέστατο κομμάτι για τους δράκους.
Μάρκο Πόλο 13ος αιώνας μ.Χ.
Ο Μάρκο Πόλο Ιταλός ταξιδευτής μελέτησε τους δράκους πηγαίνοντας στην Κίνα, έγραψε για τους ιπτάμενους δράκους που κυνηγούσαν ελέφαντες.
Φου Χσι 2962 π.χ.
Ο Φου Χσι είναι ο πρώτος δρακολόγος στην ιστορία .Το 2962 π.χ. συνάντησε έναν δράκο στις όχθες του κίτρινου ποταμού στην Κίνα η ιστορία λέει ότι ο δράκος του έδωσε το μυστικό της γραφής. Ο Φου Χσι χρησιμοποίησε τη γραφή για να εκπολιτίσει τους ανθρώπους μαθαίνοντας του να γράφουν μουσική να κάνουν ακριβείς μετρήσεις με την πυξίδα κ.τ.λ.
Γιοχάνες Στούμπφ 1500-1578 μαθητής και φίλος του Μελετητή δράκων Τσβίνκλι.
Υπάρχουν πολλές αναφορές ακόμα και στις μέρες μας για εμφάνιση δράκων σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας .Υπάρχουν και κάποιες καταγραφές είτε με φωτογραφίες είτε με βίντεο, κάποια από αυτά μπορεί να είναι αληθινά και κάποια όχι.
Οι Δράκοι είναι πλάσματα το οποία έζησαν, και πιστεύω ότι συνεχίζουν να ζουν ακόμα και στην μέρες μας απομονωμένοι και μακριά από τα μάτια του κόσμου ,σε δύσβατες και απρόσιτες περιοχές ..οι περισσότεροι τους δράκους τους βλέπουν σαν παραμύθι σαν κάποιο μύθο.
Τα χρόνια που πέρασαν και κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να ξεχαστούν χάθηκαν .Έτσι λοιπόν η ιστορία έγινε θρύλος, και ο θρύλος έγινε μύθος. Κάπως έτσι έγινε και με τους δράκους..
Στο επόμενο άρθρο μου θα σας μιλήσω για τους δράκους στην αρχαία Ελλάδα
Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά….
INVISIBLE LYCANS TEAM!!!