ΣΑΡΚΟΒΟΡΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ!!!!

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

ΣΑΡΚΟΒΟΡΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ!!!!

Βακτηρίδια που τρώνε τη σάρκα και ενδέχεται να οδηγήσουν μέχρι και σε ακρωτηριασμό τα θύματα τους έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Bairnsdale ( Μπαιρνσντεϊλ ), μια μικρή πόλη στη Victoria ( Βικτόρια ) της Αυστραλίας.

Η μετάδοση αυτής άτυπης νόσου των μικροβίων πιράνχας μεταδίδεται ως επί το πλείστον με το τσίμπημα των κουνουπιών και από την επαφή με τις μύγες ή με άλλα έντομα.

1

Σύμφωνα με τον Αυστραλό επιδημιολόγο Ντάνιελ Ο’ Μπράιαν, στη Victoria έχουν ήδη εντοπιστεί 35 κρούσματα μέχρι τώρα, τη στιγμή που ολόκληρο το 2010 είχαν εμφανιστεί μόλις 20 και το 2013 έφτασαν τα 56!

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, όπως σε κάθε περίπτωση εξάπλωσης μιας επιδημίας. Αν η μόλυνση εντοπιστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί με ειδικές αλοιφές και αντιβίωση.

Η συγκεκριμένη ασθένεια παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην περιοχή το 1930, ενώ φέτος έχει παρατηρηθεί σε όλο το μήκος της ακτής από το ανατολικό Gippsland ( Γκίπσλαντ )  μέχρι το Frankston ( Φράνκστον ).

Οι επιστήμονες και γιατροί είναι προβληματισμένοι με το αν θα γίνει μια έξαρση της νόσου το τι θα επακολουθούσε και το τι καταστρεπτικές συνέπειες θα είχε για τον άνθρωπο! Αν και έχουν προειδοποιήσει για την όλη κατάσταση η παγκόσμια οργάνωση υγείας δεν το έχει πάρει στα σοβαρά!

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά!

INVISIBLE LYCANS TEAM!!!

 


4 σκέψεις στο “ΣΑΡΚΟΒΟΡΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ!!!!

  1. Daylight η παγκόσμια οργανωση υγειας το εχει παρει παρα πολυ σοβαρα τον συγκεκριμένο βακτηριο και έχει εκδοσει και οδηγιες θεραπειας (οσο μπορεις να το θεραπευσεις αυτο το πραγμα)μερικες διορθωσεις στο αρθρο.Το βακτηριο είναι γνωστο απο το 1939 οχι 1930.Το πρωτο συγγραμμα για την νόσο εκδόθηκε το 1948 κι έκτοτε εχει παρατηρηθει σε χωρες με τροπικο κλιμα κυρίως με εξαιρεση την Αυστραλία την Κίνα και την Ιαπωνία όπου τα περιστατικά τους είναι πάρα πολυ λιγότερα απο εκείνα των τροπικων χωρων της αφρικης.Δεν κάνει να σπερνουμε τον πανικό ο επιδημιολογος που αναφέρεις ειναι μέλος μιας ομάδας επιδημιολόγων και είναι αυτοί Sarah C Boyd, Eugene Athan, N Deborah Friedman, Andrew Hughes, Aaron Walton, Peter Callan, Anthony McDonald and Daniel P O’Brien και στο τελευταίο τους άρθρο είναι καθησυχαστικοι μπορεί να αυξανεται ο αριθμός των ατόμων που προσβλήθηκαν απο το βακτηριο αλλα είναι μέσα στα λογικά πλαίσια της εξάπλωσης σου παραθέτω ποιο κάτω τον σύνδεσμο για να το διαβάσεις και εσυ https://www.mja.com.au/journal/2012/196/5/epidemiology-clinical-features-and-diagnosis-mycobacterium-ulcerans-australian έχει δημοσιευθει σε επιστημονικο περιοδικο οπως καταλαβαινεις http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs199/en/ σε αυτον τον συνδεσμο θα βρεις την τελευταια ανανέωση του Παγκόσμιου Οργανισμου Υγείας και το τι προτείνει και στο παρακατω apps.who.int/neglected_diseases/ntddata/buruli/buruli.html που έχει εντοπιστει το βακτηριο καθως και αριθμητικα δεδομένα για το πόσος κόσμος έχει μολυνθει ανα κρατος στον παρακατω συνδεσμο σου δείχνω μια μελέτη του Ινστιτουτου Παστερ http://www.pasteur.fr/ip/easysite/pasteur/en/press/ και www2.cnrs.fr/en/2187.htm που μας λέει οτι το Ινστιτουτο Παστερ μαζί με το Γαλλικο Εθνικο Κέντρο για επιστημονικές μελέτες σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Βασιλείας (Ελβετία) και του Κειμπριτζ (Αγγλια) έκαναν μια ανακάλυψη που θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστει το βακτηρίδιο με ποιο αποτελεσματικες αντιβιωσεις η μελέτη του έχει δημοσιευθεί στο The Journal of Clinical Investigation και μπορεί καποιος να το διαβάσει

Αφήστε μια απάντηση